Fysio Samen Sterk

Percutane electrolyse is een behandelmethode speciaal ontwikkeld voor behandeling van chronische peesproblemen van de knie, de schouder, elleboog, achillespees en fascia plantaris. Bij Fysio Samen Sterk in Eibergen past Moniek Kroekenstoel dit toe.

Percutane electrolyse in het kort

Wanneer uw therapeut een chronische peesproblemen heeft gediagnostiseerd middels functieonderzoek en//of echografie kan hij PE inzetten als behandelmethode. Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van het peesprobleem een dunnen naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die wordt gebruikt bij acupunctuur en dry needling. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel en pijnvermindering. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren de aanmaak van nieuw peesweefsel.

Een behandeling van PE is overigens niet een op zichzelf staande therapievorm. Het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd oefenprogramma. De combinatie van PE met oefeningen is een hele krachtige therapie waarmee zelfs heel vervelende hardnekkige peesproblemen goed te behandelen zijn.

Wanneer Percutane electrolyse?

Pezen herstellen over het algemeen trager dan bijvoorbeeld spieren. Wanneer andere therapieën niet of niet voldoende effect hebben gehad kan PE de uitkomst bieden. De volgende aandoeningen komen in aanmerking voor PE:

  • Achillespees

  • Fascia plantaris (Peesplaat onder de voet)
  • Nauwkeurige lokalisatie middels echografie
  • Elleboog (tenniselleboog)
  • Schouderklachten (supraspinatuspees)
  • Knie (patellapees)

Voordelen van Percutane electrolyse:

  • Het gezonde weefsel wordt ontzien
  • De behandeling is zeer snel
    effectief, vaak al minder pijn na 3 tot 5 behandelingen

Heeft u vragen over Percutane electrolyse en of het eventueel iets voor u kan zijn neem dan contact op met Moniek Kroekenstoel via moniek@fysiosamensterk.nl of bel naar 0545-477031