Fysio Samen Sterk

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Mocht je hiervan klachten ondervinden, neem dan contact op met Fysio Samen Sterk voor een afspraak.

Een behandeling fysiotherapie duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak willen we een zo volledig mogelijk beeld van je klachten vormen. Dit doen we door te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een behandelplan op en spreekt dit met je door. In de meeste gevallen is dit een advies op maat op basis van de richtlijnen die de beroepsgroep heeft opgesteld.

Je kunt bij Fysio Samen Sterk voor veel verschillende aandoeningen terecht. Denk aan:

 • Nek- en rugklachten
 • Schouderklachten
 • Knieklachten
 • Sportgerelateerde klachten
 • Oncologische problematiek (zie onder andere Oedeemtherapie)
 • Centraal Neurologische Klachten (zie Centraal Neurologische Aandoeningen)
 • Interne problematiek (Hart-, vaat- en longproblematiek
 • Kaakklachten
 • Hoofdpijnklachten
 • Duizeligheidsklachten
 • Rib- en borstkasklachten

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doe je ook vaak zelf oefeningen thuis. Deze oefeningen helpen om je bewust te maken van de beste manier om je te bewegen en om weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan er ook gebruik gemaakt worden van massage en fysiotechniek.

Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo word je je ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Het is het belangrijk dat je zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten door oefeningen te doen.

Je kunt bij Fysio Samen Sterk terecht door een doorverwijzing van uw behandelend arts of de huisarts. Maar het is ook mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak te maken.

Mocht je vanwege je klachten niet bij ons kunnen komen, dan behandelen wij ook aan huis.