Fysio Samen Sterk

Merkt u dat u snel benauwd wordt tijdens een rondje fietsen door het dorp? Bent u na het doen van boodschappen sneller vermoeid? Heeft u de diagnose COPD ontvangen? Wordt u kortademig na het op- en aflopen van de trap? Heeft u het advies gekregen te blijven bewegen, maar is dit lastig? Lees dan snel verder!

Longklachten
Zonder na te denken haalt men gedurende de dag adem. De longen zorgen ervoor dat ademhalen mogelijk is en zijn dus van levensbelang. Echter zijn er verschillende longaandoeningen waardoor ademhalen vaak niet meer vanzelfsprekend is. Veel voorkomende longaandoeningen zijn een longontsteking, astma, acute bronchitis, longkanker en COPD.

COPD
COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen (deels) beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen alledaagse dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.
Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Vergelijk het met een tankwagen waar zo’n tienduizend liter zuurstof in kan. Een gezonde volwassene heeft ongeveer die hoeveelheid zuurstof per dag nodig. Bij COPD lukt het soms maar om een halve tankwagen per dag in- en uit te ademen.
Gediagnosticeerd met andere longklachten dan COPD? Uiteraard kan u hiervoor ook bij Fysio Samen Sterk in Eibergen terecht!

Fysiotherapie
Met fysiotherapie kunnen we niks veranderen aan de functie van de longen. COPD is een chronische aandoening en gaat helaas niet over. Wel kunnen we doormiddel van oefentherapie uw lichaam sterker en fitter maken, waardoor bewegen makkelijker gaat. U kunt weer meer doen. Uw dagelijkse bezigheden en eventueel het sporten worden beter uit te voeren.

Groepstraining
In Nederland zijn er bijna 600.000 mensen gediagnosticeerd met COPD. Trainen met lotgenoten laat vaak positieve effecten zien. Bij Fysio Samen Sterk geven we specifieke groepstrainingen voor mensen met COPD. In een groep van maximaal 6 personen met COPD gaat u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut trainen in de oefenzaal. Voorafgaand aan het traject worden er verschillende testen bij u uitgevoerd, waardoor de voortgang bijgehouden kan worden. De begeleidend fysiotherapeut zorgt voor een trainingsschema op maat en gericht op uw persoonlijke doelen.

Ademhalingstraining
Daarnaast kunnen we doormiddel van ademhalingstraining u handvaten geven om de ademhaling meer ‘onder controle’ te krijgen. Ook geven we instructies voor het gebruik van trainingsapparatuur voor de ademhalingsspieren.

Wie? Patiënten met longklachten.
Waar? In de oefenzaal bij Fysio Samen Sterk Eibergen
Wanneer? Elke dag zijn er groepen, het aanbod is groot. We zoeken samen een dag en tijd wat het beste in uw weekplanning past.
Wat? In kleine groepen sporten op maat onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Kosten? Een aantal behandelingen worden vaak vergoed door de zorgverzekering. Bevalt het u? Dan is het mogelijk een fysiofitness abonnement te nemen.

Fysio Samen Sterk is als enige in Eibergen aangesloten bij het Netwerk Longfysiotherapeuten Oost Achterhoek en heeft daardoor een goede samenwerking met de longartsen in het SKB. Ook zijn we aangesloten bij het HVL Netwerk Twente voor een samenwerking met de longartsen van het MST.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd of wilt u graag wat meer informatie? Vraag één van de fysiotherapeuten, mail naar info@fysiosamensterk.nl of bel 0545-477031. Wij helpen u graag!