Fysio Samen Sterk

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Hoe werkt shockwave therapie in de fysiotherapie?
Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. De fysiotherapeut brengt deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.
De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten bijvoorbeeld:

  • een tennis- of golferselleboog,
  • pijnlijke nek,
  • schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek),
  • schouderproblemen met of zonder verkalking,
  • pijn rondom de knie of enkel,
  • langdurige achillespeesproblemen,
  • hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Met behulp van shockwave therapie kunnen we een breed scala aan klachten oplossen. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt u al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Bij Fysio Samen Sterk passen alle collega’s shockwave toe!

Wilt u meer informatie of graag een afspraak maken? Neem contact op via: 0545-477031 of info@fysiosamensterk.nl